Alexandra Morot

Partner, advocaat, scheidingsmediator en collaborative divorce lawyer (vFAS / MfN / VvCP)| IAFL fellow

Alexandra Morot is in Frankrijk opgegroeid waarna zij rechten heeft gestudeerd in Leiden. Zij is in 2001 advocaat geworden en sinds 2003 uitsluitend gespecialiseerd in het familierecht. Door haar Franse achtergrond heeft zij een uitstekende kennis van de Franse cultuur en spreekt zij de taal vloeiend.

Familierecht met internationale achtergrond

Alexandra staat vanaf het begin vele Franstalige cliënten bij. Ook wordt zij regelmatig door Nederlandse echtparen die in Frankrijk wonen en aldaar scheiden gevraagd inlichtingen te geven over de inhoud van het Nederlandse huwelijksvermogensrecht.

Daarnaast beheerst zij het Engels in woord en geschrift. Als gevolg van haar internationale achtergrond gaat Alexandra’s bijzondere interesse uit naar grensoverschrijdende zaken in de meest brede zin van het woord.

Alexandra is een doortastende, praktische en oplossingsgerichte advocaat-scheidingsbemiddelaar met veel proceservaring.

Mediation

Alexandra heeft veel mediations gedaan, ook in het Frans en in het Engels. En wanneer zij als advocaat voor een van de echtgenoten optreedt, zal zij altijd proberen in overleg te treden met de andere partij om de gevolgen van de echtscheiding te regelen.

Complexe onderhandelingen

Zij heeft veel ervaring met het voeren van complexe onderhandelingen waarbij zij graag samenwerkt met fiscalisten, accountants en pensioendeskundigen om zo een voor alle betrokkenen optimale regeling tot stand te brengen. Alexandra neemt daarbij in ogenschouw dat de (ex)-echtgenoten vaak nog verder met elkaar moeten als ouders van hun kinderen. Maar als het belang van de zaak of de cliënt het rechtvaardigt, schuwt zij het procederen niet. Door haar jarenlange ervaring in het voeren van procedures zal zij voor het beste resultaat gaan.

Opleiding en ervaring

Alexandra heeft de vFAS specialisatieopleiding familierecht afgerond en is tevens scheidingsmediator. Zij is als scheidingsmediator en collaborative divorce advocaat aangesloten bij de vFAS en de Vereniging Collaborative Professionals. Zij is tevens opgenomen in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland. Alexandra is daarnaast toegevoegd aan de lijst van Franstalige advocaten in Nederland van het Franse consulaat in Amsterdam en lid van de Commissie IPR van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat.

Alexandra is als partner aan LINK Advocaten verbonden.

Wilt u contact met Alexandra Morot opnemen? Stuur dan een mail naar amorot@linkadvocaten.nl of bel met +31 202610002.

delen