Internationaal familierecht

LINK Advocaten heeft naast een nationale ook een internationale praktijk.

Internationaal advies

Wij behartigen de belangen van buitenlandse cliënten die in Nederland wonen (expats) en wij staan Nederlandse cliënten bij wanneer zij bij hun familierechtelijk geschil met internationale aspecten, bijvoorbeeld een grensoverschrijdende echtscheiding, worden geconfronteerd.

Omvangrijk netwerk

Ook adviseren wij buitenlandse advocaten over de inhoud van het Nederlandse familie- en procesrecht. Wij hebben daarnaast een omvangrijk netwerk van buitenlandse advocatenkantoren die eveneens in het familierecht zijn gespecialiseerd wanneer er inlichtingen nodig zijn over de inhoud van buitenlands recht.

Engels, Frans en Duits

Wij kunnen u mondeling en schriftelijk in het Engels, Frans en Duits adviseren. Mediations doen wij in het Engels. Alexandra Morot doet daarnaast mediations in het Frans en Alexander Leuftink in het Duits.

Wie wij zijn »

Advies en mediation via Skype

Cliënten die in het buitenland wonen en niet gemakkelijk naar Nederland kunnen komen voor een persoonlijk gesprek staan wij – ook als mediator – via Skype bij. Mediation op afstand biedt voor alle partijen veel flexibiliteit: mediation wanneer het u uitkomt in een vertrouwde omgeving.

Procederen in Nederland of in het buitenland?

LINK Advocaten heeft ruime ervaring op het gebied van het internationaal privaatrecht.

Aan het internationaal privaatrecht zitten voor- en nadelen. Een nadeel is dat het een zaak juridisch ingewikkeld kan maken als buitenlands recht van toepassing is en de rechtbank daarover moet worden ingelicht om zo een juiste beslissing te kunnen nemen.

Voordelen zijn er ook: als er meerdere rechters bevoegd zijn van een geschil kennis te nemen of er is keuze in de toepassing van Nederlands of buitenlands recht, dan kunnen wij in overleg met u bepalen wat voor u het gunstigst is.

Wij kunnen u, gelet op onze ruime ervaring en uitgebreid netwerk van buitenlandse advocatenkantoren, uitstekend adviseren of u beter in Nederland of in het buitenland kunt procederen.

Contact »