Alexander Leuftink

Partner, advocaat en scheidingsmediator (vFAS)
| IAFL/AFCC fellow | Collaborative divorce lawyer (VvCP)

Alexander heeft als advocaat vrijwel alleen in de familierechtpraktijk gewerkt en veel proceservaring opgedaan. Zijn werkervaring zet Alexander in bij het voeren van gerechtelijke procedures, waaronder het procederen in kort geding en het leggen van (maritaal)beslag.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de vermogensrechtelijke afwikkeling van (echt)scheidingen en heeft veel ervaring en affiniteit met ondernemers. In het kader van echtscheiding gaat het naast de persoonlijke belangen en emoties van de scheidende partners juist ook om de continuïteit en het belang van de onderneming. Zijn kennis van het ondernemingsrecht en vennootschapsrechtelijke structuren maakt dat Alexander ook bij uitstek de partner van een ondernemer kan bijstaan. Hij streeft naar het beste resultaat op basis van realistische uitgangspunten.

Zijn aanpak van zaken kenmerkt zich door zijn voortvarendheid en efficiëntie, zonder de emotionele aspecten uit het oog te verliezen. Cliënten omschrijven Alexander als vakkundig en betrokken.

Procederen is zijn vak, waarbij hij altijd zal onderzoeken of de zaak zich leent voor een regeling in onderling overleg. Naast de werkzaamheden in de procespraktijk coacht en adviseert Alexander cliënten die in scheidingsmediation zijn. Ook kunt u bij hem terecht voor een second opinion, advies over de uitleg van uw huwelijkse voorwaarden, alimentatieregelingen en advies bij internationale kinderontvoeringen (IKO).

Alexander is een gespecialiseerd kinderontvoeringsadvocaat en aangesloten bij DIAL, Dutch International Association of Child Aduction Lawyers. Hij heeft zowel een nationale als internationale praktijk.

Internationale praktijk

Alexander heeft de specialisatieopleiding Internationaal Privaatrecht van de vFAS cum laude afgerond. Hij is een fellow of the International Academy of Family Lawyers (IAFL). IAFL is een wereldwijde vereniging van familierechtadvocaten die door hun collega’s worden erkend als de meest ervaren en bekwame familierechtspecialisten in hun jurisdictie. Hij is ook een fellow van de the association of Family and Conciliation Courts (AFCC). AFCC is de belangrijkste interdisciplinaire en internationale vereniging van professionals die zich inzetten voor de oplossing van familieconflicten.

Alexander is in 2016 benoemd tot Officer/Executive Committee member van the International Association of Young Lawyers/Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA).

In de dagelijkse praktijk staat hij buitenlandse advocaten en particulieren bij in het Nederlands familie- en procesrecht. Hierdoor heeft hij een grensoverschrijdend netwerk kunnen opbouwen.

Scheidingsmediator & collaborative lawyer

Alexander is tevens scheidingsmediator en collaborative lawyer. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van nieuwe media in het mediationproces. Nieuwe media in het mediationproces bieden volgens hem meer mogelijkheden en flexibiliteit. Hij heeft de vFAS specialisatieopleiding familierecht, de opleiding tot gespecialiseerd scheidingsmediator en de specialisatieopleiding tot collaborative professional afgerond. Alexander is opgenomen in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (www.mfnregister.nl) en tevens bestuurslid van de federatie.

Voorzitter vFAS (Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators)

Naast familierecht advocaat, scheidingsmediator en collaborative lawyer bij LINK Advocaten was Alexander tussen 2018 – 2023 de voorzitter van de Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en voorzitter van het IMFO, het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen.

De vFAS is de grootste mediatonvereniging van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 1.000 familie- en erfrechtadvocaten en scheidingsmediators. Namens de vFAS was Alexander verbonden aan diverse werkgroepen, commissies en samenwerkingsverbanden.

Het IMFO verzorgt onder meer de verplichte beroepsopleiding voor alle familie- en erfrechtadvocaten en scheidingsmediators in Nederland.

Neem via onderstaande knop direct contact met hem op voor het maken van een kennismakingsgesprek of maak met hem een connectie via LinkedIn.

Wilt u contact met Alexander Leuftink opnemen? Stuur dan een mail naar aleuftink@linkadvocaten.nl of bel met +31 202610002.

Stuur e-mail

delen