Alexander Leuftink

Partner, advocaat en scheidingsmediator (vFAS / MfN)
Voorzitter vFAS | IAFL fellow

Alexander heeft als advocaat vrijwel alleen in de familierechtpraktijk gewerkt en veel proceservaring opgedaan. Zijn werkervaring zet Alexander in bij het voeren van gerechtelijke procedures, waaronder het procederen in kort geding en het leggen van (maritaal)beslag.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de vermogensrechtelijke afwikkeling van (echt)scheidingen en heeft veel ervaring en affiniteit met ondernemers. In het kader van echtscheiding gaat het naast de persoonlijke belangen en emoties van de scheidende partners juist ook om de continuïteit en het belang van de onderneming. Zijn kennis van het ondernemingsrecht en vennootschapsrechtelijke structuren maakt dat Alexander ook bij uitstek de partner van een ondernemer kan bijstaan. Hij streeft naar het beste resultaat op basis van realistische uitgangspunten.

Procederen is zijn vak, waarbij hij altijd zal onderzoeken of de zaak zich leent voor een regeling in onderling overleg. Naast de werkzaamheden in de procespraktijk coacht en adviseert Alexander cliënten die in scheidingsmediation zijn. Ook kunt u bij hem terecht voor een second opinion, advies over de uitleg van uw huwelijkse voorwaarden, alimentatieregelingen en advies bij internationale kinderontvoeringen (IKO). Hij heeft zowel een nationale als internationale praktijk. Zijn aanpak van zaken kenmerkt zich door zijn voortvarendheid en efficiëntie, zonder de emotionele aspecten uit het oog te verliezen. Cliënten omschrijven Alexander als vakkundig en betrokken.

Alexander is een fellow of the International Academy of Family Lawyers (IAFL). In de dagelijkse praktijk staat hij buitenlandse advocaten en particulieren bij in het Nederlands familie- en procesrecht. Hierdoor heeft hij een grensoverschrijdend netwerk kunnen opbouwen. Zo is Alexander lid van the International Association of Young Lawyers/Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA) (Private Client Commission). In 2016 is Alexander tevens benoemd tot AIJA Officer en toegetreden als Executive Committee Member.

Alexander is tevens scheidingsmediator. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van nieuwe media in het mediationproces. Nieuwe media in het mediationproces bieden volgens hem meer mogelijkheden en flexibiliteit. Hij heeft de vFAS specialisatieopleiding familierecht en de opleiding tot gespecialiseerd scheidingsmediator afgerond. Alexander is opgenomen in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (www.mfnregister.nl).

Voorzitter vFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators)

Naast familierecht advocaat en scheidingsmediator bij LINK Advocaten is Alexander voorzitter van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en bestuurslid van het IMFO, het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen. De vFAS is de grootste mediatonvereniging van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 1.000 familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Namens de vFAS is Alexander verbonden aan diverse werkgroepen, commissies en samenwerkingsverbanden. Het IMFO verzorgt onder meer de verplichte beroepsopleiding voor alle familierecht advocaten en scheidingsmediators.

Neem via onderstaande knop direct contact met hem op voor het maken van een kennismakingsgesprek of maak met hem een connectie via LinkedIn.

Stuur e-mail

delen