Dag van de Scheiding: 11 september 2020

28 / 08 / 2020 Sophie Zeilstra

1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. Om stil te staan bij alles wat er bij een scheiding komt kijken, organiseert de vFAS jaarlijks de ‘dag van de scheiding’. Op deze tweede vrijdag van september wordt landelijk aandacht gegeven aan scheidingen. De tiende editie van de Dag van de Scheiding is in 2020 op vrijdag 11 september.

Wat gebeurt er tijdens de dag van de scheiding?

De dag van de scheiding is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij het scheiden. Dit moet uiteindelijk leiden tot het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners met zorg en respect uit elkaar gaan.

Zie ook: video: 10 jaar Dag van de Scheiding

Kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS kunnen tijdens de Dag van de Scheiding uitleg online geven over alle onderdelen en procedures die bij een scheiding komen kijken. Een onderwerp waar nog veel onwetendheid over is. Ondanks dat relatief veel huwelijken eindigen door een scheiding, is het voor velen onbekend wat er nou bij een ontbinding van het huwelijk komt kijken.

Dag van de scheiding: open dag van de vFAS

De dag van de scheiding functioneert als een soort open dag van kantoren die aangesloten zijn bij de vFAS. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend online informatie inwinnen over alles wat er bij een scheiding komt kijken, zoals de rol van een advocaat in een echtscheiding, de begeleiding bij het opstellen van convenanten, ouderschapsplannen, vragen over de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap of afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en alimentatieverplichtingen.  

Wat doet LINK Advocaten met de dag van de scheiding?

De advocaten bij LINK Advocaten zijn allen lid van de vFAS. In het kader van de dag van de scheiding kunt u een (digitaal) informatie inwinnen via een live-chat, en vrijblijvend uw vragen stellen over de processen tijdens het scheiden.

Over welke onderwerpen kunt u informatie krijgen tijdens de dag van scheiding 2020?

De vFAS kan u op de dag van de scheiding 2020 en de dagen hieromheen vrijblijvend van informatie over allerlei onderwerpen voorzien. Denkt u hierbij onder andere aan:

  • Alimentatieplicht voor kinderen en ex-echtgenoten
  • Ouderschapsplan na een scheiding
  • Ontbinden van een samenlevingscontract
  • Het gevolg van een scheiding op uw pensioen
  • De mogelijkheden van mediation bij een scheiding
  • De stappen en opties bij de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap
  • Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden
  • De financiële gevolgen van een scheiding

Ook wanneer u andere vragen heeft die betrekking hebben op het scheiden, helpen we u graag.

Vrijblijvend informatie inwinnen rondom echtscheidingen

Heeft u vragen rondom scheiden? De familierechtadvocaten van LINK Advocaten helpen u graag. Wilt u, in het kader van de dag van de scheiding 2020, vrijblijvend informatie inwinnen? Neem contact met ons op of ga dan naar dagvandescheiding.nl

delen