Chantal van Baalen – van IJzendoorn

Partner, advocaat en scheidingsmediator (vFAS / MfN) | IAFL fellow

Voor mijn cliënten streef ik altijd het beste en meest duurzame resultaat na. Dat kan via procederen, maar het liefst doe ik dat via onderhandelingen. Ook als beide partijen recht tegenover elkaar (lijken) te staan, geeft ‘samen aan tafel zitten’ het beste resultaat.

Samen de strategie bepalen en rust bewaren is daarbij essentieel, want alleen zo kom je tot de beste oplossing. Ik ga altijd op zoek naar harmonie en onderhandel daarbij op basis van wederzijdse belangen. Er zijn zo veel meer én creatievere oplossingen mogelijk dan mensen denken.

Wat mij raakt

Het beeld dat de buitenwereld vaak heeft. Dat mensen ‘zomaar’ gaan scheiden. Maar mensen gaan niet ‘zomaar’ scheiden, die nemen die beslissing echt niet lichtvaardig. Maar ook dat mensen op basis van een emotie, die op dat moment overheerst, een beslissing nemen die zo veel impact heeft op hun toekomst en die van hun kinderen. Vaak zijn dat niet de beslissingen die een maand, half jaar of twee jaar later nog goed voelen.

“Het mooiste resultaat is een voor beide partijen acceptabele schikking, bereikt in goede harmonie.”

Vakinhoudelijk

Ik vind familierecht en erfrecht de meest interessante rechtsgebieden. Omdat dat je als mens het meest raakt. In je veiligheid, je vertrouwde omgeving. Ook de diversiteit spreekt mij aan. Het heeft een sterke juridische en financiële kant. Die zijn nodig om de zakelijke kant en ook een eventueel ouderschapsplan op te stellen. Daarnaast speelt de relationele problematiek. De relatie die kan ik niet herstellen, maar ik kan beide partners wel coachen en inzicht geven in elkaars rouwproces. Ik vind dat een belangrijke stap die niet mag ontbreken. En dan de volgende stap: beslissingen nemen en de procedure opstarten.

“Een vechtscheiding is ook voor advocaten niet leuk, echt niet”

Opleiding en ervaring

Chantal is in 2001 afgestudeerd en sindsdien werkzaam als advocaat en later mediator. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en erfrecht en richt zich met name op echtscheidingen, verdelingen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, alimentatiekwesties en erfrechtelijke zaken. Ze onderhandelt en procedeert net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands en heeft tevens een internationale praktijk. Chantal is als partner aan LINK Advocaten verbonden.

Chantal is getrouwd. Ook thuis, als moeder van drie zoons, komen haar onderhandelingsskills haar goed van pas. Ze is empathisch, weet altijd de rust te bewaren en is een sterk strategisch denker.

  • lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  • lid van de Mediators federatie Nederland (MfN)
  • fellow of the International Academy of Family Lawyers (IAFL)
  • Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht
  • Juridische Specialisatieopleiding familierecht van de vFAS
  • Mediationopleiding van de vFAS
  • Opleiding tot collaborative divorce lawyer
  • Juridische Specialisatieopleiding Erfrecht van de vFAS

Wilt u contact met Chantal opnemen? Stuur dan een mail naar cvbaalen@linkadvocaten.nl of bel met +31 202610002

delen