Martin Weenink

Partner, advocaat, overlegscheidingsadvocaat (VvCP) en scheidingsmediator (vFAS)

Martin Weenink is een betrokken advocaat en mediator; een scherp jurist die zich tegelijkertijd goed in de ander kan verplaatsen. Hij streeft in eerste instantie altijd naar een oplossing in goede harmonie. Ligt een dergelijke oplossing echter niet binnen handbereik, dan weten zijn cliënten zich met Martin verzekerd van een vasthoudende en ervaren procesadvocaat; iemand die in staat is hun standpunten en belangen met verve te verdedigen in een juridische procedure.

Martin Weenink studeerde in 2001 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichtingen Nederlands en Notarieel recht. Sindsdien heeft hij zich volledig gespecialiseerd in het familie- en het erfrecht, rechtsgebieden waarin zowel zijn persoonlijke vaardigheden als interesses optimaal tot hun recht komen.

“Juist in emotioneel geladen geschillen tussen echtgenoten of familieleden kan ik als advocaat of mediator veel voor mijn cliënten betekenen. Niet alleen door (juridische) maatwerkoplossingen aan te dragen, maar ook door als klankbord te fungeren. Juist de combinatie van het juridische, het financiële en het persoonlijke maakt mijn vak bijzonder veelzijdig en boeiend.”

Martin Weenink is actief als (overlegscheidings)advocaat en mediator, vaak in complexe familie- of erfrechtzaken waarin aanzienlijke (financiële) belangen spelen. Ook wordt hij geregeld gevraagd voor second opinions of als adviseur op de achtergrond in een mediation. Martin treedt onder meer op voor zelfstandig ondernemers, medisch specialisten en andere vrije beroepsbeoefenaren of hun echtgenoten. Ook mag hij diverse professionele executeurs en vereffenaars tot zijn opdrachtgevers rekenen. Om voor zijn cliënten het beste resultaat te bereiken, werkt Martin zo nodig samen met financieel experts (accountants en fiscalisten) uit zijn uitgebreide netwerk.

Een ander specialisme van Martin Weenink zijn (internationale) verhuizingszaken; zaken waarin een ouder met de kinderen wil verhuizen waarbij de andere ouder bezwaar maakt. Met succes heeft hij bijvoorbeeld verhuizingen met kinderen naar Zuid-Afrika, Noorwegen, Polen en China weten te realiseren.

Martin Weenink is aangesloten bij de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en heeft alle vFAS-specialisatieopleidingen op het gebied van het familie- en het erfrecht voltooid. Tevens is hij als overlegscheidingsadvocaat lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP) en de overlegscheiden Practice Group Midden-Nederland.

Wilt u weten wat Martin Weenink voor u kan betekenen? Neem dan contact met hem op via mweenink@linkadvocaten.nl of +31 202610002

delen