Martin Weenink
“ Juist in emotioneel geladen geschillen tussen echtgenoten of familieleden kan ik als advocaat of mediator veel voor mijn cliënten betekenen. Niet alleen door (juridische) maatwerkoplossingen aan te dragen, maar ook door als klankbord te fungeren. Juist de combinatie van het juridische, het financiële en het persoonlijke maakt mijn vak bijzonder veelzijdig en boeiend. "

Partner
Advocaat familierecht, advocaat erfrecht, overlegscheidingsadvocaat (VvCP) en scheidingsmediator (vFAS)

Martin Weenink is een betrokken (overlegscheidings)advocaat en mediator; een scherp jurist die zich tegelijkertijd goed in de ander kan verplaatsen. Hij streeft in eerste instantie altijd naar een oplossing in goede harmonie. Ligt een dergelijke oplossing echter niet binnen handbereik, dan weten zijn cliënten zich met Martin verzekerd van een vasthoudende en ervaren procesadvocaat; iemand die in staat is hun standpunten en belangen met verve te verdedigen in een juridische procedure.

Martin Weenink studeerde in 2001 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichtingen Nederlands en Notarieel recht. Sindsdien heeft hij zich volledig gespecialiseerd in het familierecht en het erfrecht. Dit zijn rechtsgebieden waarin zijn persoonlijke interesses en kwaliteiten optimaal tot hun recht komen.

Martin Weenink is actief als (overlegscheidings)advocaat en mediator, vaak in complexe kwesties waarbij grote financiële belangen spelen. Ook treedt hij geregeld op als sparringpartner bij mediations of als advocaat in (internationale) verhuizingszaken waarbij kinderen zijn betrokken. Voor second opinions bent u bij Martin eveneens aan het juiste adres.

Tot zijn cliëntenkring rekent Martin Weenink onder meer veel (echtgenoten van) zelfstandig ondernemers en vrije beroepsbeoefenaren, executeurs en vereffenaars. Om voor zijn cliënten het beste resultaat te bereiken, werkt Martin veel samen met financieel experts (accountants en fiscalisten) uit zijn uitgebreide netwerk.

Martin Weenink is aangesloten bij de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en heeft diverse vFAS-specialisatieopleidingen op het gebied van het familie- en het erfrecht voltooid. Tevens is hij als overlegscheidingsadvocaat lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP), de Practice Group Midden-Nederland en het Team Overlegscheiding Randstad.

Martin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, collaborative divorce, internationaal privaatrecht, mediation en ouderschap en erkenning);
  • Erfrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilt u weten wat Martin Weenink voor u kan betekenen? Neem dan contact met hem op via mweenink@linkadvocaten.nl of +31 202610002.

delen